11-12-2018

Een belevenis bij Ron’s Gastrobar

Zaterdag jl. om 09.30uur moest ik me melden voor de briefing van de dag in Ron’s Gastrobar in onze hoofdstad. Voor mij een stukje rijden, maar met goede zin! Een dag meelopen en ’s avonds eten in het restaurant van Ron Blauw was mij cadeau gedaan door mijn ‘oude’ management team waarvan ik per 1 oktober afscheid had genomen. En als hotello is dat natuurlijk een mega gaaf cadeau.Die zaterdag was er ook een grote catering aangenomen en ik mocht starten met het pliceren van ‘enkele’ tomaten samen met chef Paul. In een ander deel van de keuken mocht ik helpen met het nodige bulkwerk voor de catering. Daarna mocht ik met chef Kees de koekjes voor de Gravlax maken en dat was een fikse klus. Daarna meehelpen met voorbereidingen voor de dag van morgen met kippetjes, chocolademousse e.d.  

Het was sneller 16.30uur dan ik had verwacht: etenstijd voor de keukenbrigade en voor mij het moment om richting hotel te gaan om voor het diner te gaan borrelen. Ron Blaauw heb ik ontmoet waarbij ik een boek van hem ontving. Het was kort maar krachtig zeg maar.

Het diner vanaf 19.30uur bestond uit een avondvullend programma met ruim voldoende wijn. De wijn deed rap haar verdovende werk: het meedraaien in de horeca is weer gewoon hard werken. De keuken draaide van 09.30u tot 23.30u en stond er de volgende dag weer om 09.30u. Petje af.

blog comments powered by Disqus